Forum

Chilli. hvad nu?

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Freya, 17. juli 2005 kl. 19.47

Hej...

jeg har en del chillier og havde nu tænkt på at lave noget pure men kan ikke finde nogen opskrift. er der en der kender en hjemme side eller selv har prøvet det... hvis der er nogen som ellers har nogle sjove opskrifter med chilli ville det også være dejligt. jeg har tørret nogle og har også nogen i fryseren...

håber på posetiv svar.

MVH. Freya

1 af 7 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: J. H., 20. juli 2005 kl. 8.58

Mexikansk Chilipasta

2 flåede røde peberfrugter (uden stilk og kerner)
1 spsk ancho chilipulver
4 store tørrede chiliupebre uden kerner
1 spsk chipotle-sauce
1 løg
4 fed hvidløg
1 spsk oregano
2 tsk spidskommen
1 tsk salt

Peberfrugterne halveres, lægges i en ovn i 5–10 min til skindet bliver mørkt. Lad dem trække et kvarter, hvorefter skindet let kan trækkes af. Kom dem i en blender sammen med øvrige ingredienser. Kør på til det er en fin pasta.

SORT CHILIPASTA

2 1/2 dl olie
125 gram tørrede grønne chili
100 gram hakket skalotteløg
100 gram hvidløg
250 gram tørrede rejer
2 spsk. rejepasta
6 spsk. fiskesauce
60 gram sukker

Fremgangsmåde:

1: Varm olien op på en lille pande og frituresteg chili, skalotteløg og hvidløg, til det er mørkebrunt. Kom de stegte ingredienser i en blender sammen med alle de øvrige ingredienser og kør blenderen til du har en glat masse.

2: Hæld hele blandingen i en mellemstor pande og steg det 5 minutter ved middel varme. Afkøl blandingen og kom den i et glas med tætsluttende låg.

Denne blanding kan holde sig meget længe.

Harissa (hjemmelavet chilipasta)
Ingredienser

125 g røde chilier
2–3 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. salt
3 spsk. olie
1 spsk. mynte

Tilberedning

Rens chilierne for frø og mellemvægge og skær dem i mindre stykker. Blend/hak dem sammen med hvidløg, krydderier og salt. Spæd med olie, til det bliver en tyk pasta og tilsæt friskhakket mynte. Hæld det i et lille glas og dæk overfladen med lidt olie. Skru låg på og opbevar harissaen i køleskab.

2 af 7 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Patrick Rosenqvist, 21. juli 2005 kl. 0.15

Der findes masser af gode chili-sider på nettet. På

www.fiery-foods.com/rbase/default.asp

er der chiliopskrifter til resten af livet.

3 af 7 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Freya, 24. juli 2005 kl. 14.06

Til Jeanet
tak for opskrifterne.

men hvor lang tid kan de andre 2 opskrifter holde sig.?

forsat god sommer.

hilsen freya

4 af 7 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Jakob Bock, 24. juli 2005 kl. 20.14

He Freya

På Fødevarestyrelsens netsted Alt Om Kost findes en tilsvarende opskrift på harissa. Her angives en holdbarhed på 2–3 dage i køleskabet:

www.altomkost.dk/madtildig/Dinmad/Opskrifteroginspiration/Opskriftsamling/groentsagstaginemedog.htm

Venlig hilsen
Jakob Bock

5 af 7 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Martin Larsen, 25. juli 2005 kl. 13.23

Hejsa

Man kan så fryse pastaen i små portionsposer!

En anden god måde at bruge chillier på er syltning. Jeg fik nogle super-chillier ud af Jamie Olivers opskrift:
www.havenyt.dk/forum/drivhuset/1413.html

Hilsen
Martin

6 af 7 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lilsen Og P Petersson, 11. februar 2006 kl. 10.13

Hej

Jeg fandt lige dette gamle emne

Jeg bruger chilli i agurksalat bare sådan på slup og lader den stå på glas i mindst 14 dage mums men bestemt ikke børnevenlig

Er man rigtig sej så flækker man chilli først

Mvh pp

7 af 7 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lone Jönsson, 4. oktober 2008 kl. 10.29

Hvordan tørre man chilli vi har mange i haven, eller hvis man fryser dem skal man så tage kernerne ud.

mvh Lone

Nyt svar til emnet »Chilli. hvad nu?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Chilli. hvad nu?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider