Forum

Et skridt i den rigtig retning, eller…

  Skriv nyt svar

Skrevet af: Anonym bruger, 2. marts 2020 kl. 16.49

Slettet af administrator 28. juni 2022 kl. 12.29.

1 af 8 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren Duun, 2. marts 2020 kl. 17.07

Det er en god reklame for dem og selvfølgelig et godt tiltag, men det er jo også et emne der er "in". Havde det været et andet emne, som interesseret deres kunder var det man havde beskæftigede sig med.
Jeg forstår bare ikke at man siger sommerfugle og ikke bier og sommerfugle, men set med mine øjne gavner det bare ikke alle sommerfugle, hvor mange af dem lever på hel specielle biotoper, som men tiden er blevet udryddet, bl. a på grund af byggerier og udvidelse af motorveje.. Altså der hvor mennesker har sin gang..

2 af 8 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Gert Er Glad For Haven, Også For Ukrudt., 2. marts 2020 kl. 20.04

Der er nok flere bagvedliggende motiver.
Selvfølgelig er det da godt, at naturen får lidt plads hist og her, men mon ikke grunden er lige så meget af hensyn til omsætningen. Alle vil jo gerne brande sig som miljøvenlige og naturbekymrede osv. og det sælger jo godt.
Det ville klæde Rema-1000 meget mere i mine øjne, hvis de minimerede meget af det helt overfødige plastemballage de "hælder ud" i naturen hver eneste dag. Adskillige af deres produkter er pakket med div. plastindlæg i indpakninger for at få dem til at fremstå dobbelt så store som indholdet betinger.
Og alternativet til det fine naturareal de nu vil skabe, er vel, at de har købt en grund med plads til evt. fremtidig udvidelse af butikken, og på den måde slipper de så let om ved vedligeholdet, og kan så sole sig som miljøbevidst.

3 af 8 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Willy N, 3. marts 2020 kl. 7.50

@F. Christensen.
Jeg kan ikke fordrage disse personer og virksomheder som klistrer sig på "rigtige holdninger" med en pengepose for udbasunere det i offentligheden.
Kræftbekæmpelse, dyr i ZOO, museer, hospitaler, udsatte børn. Overalt skilter disse personer og virksomheder med deres iiiihhhh så gode samfundssind og velvilje.
I stedet skule de ta' og betale den forholdsmæssige samme skat til fælleskassen, som en kassedame eller sygeplejerske gør!

4 af 8 Skriv nyt svar | Link

Skrevet af: Anonym bruger, 3. marts 2020 kl. 9.16

Slettet af administrator 28. juni 2022 kl. 12.29.

5 af 8 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Kim Petersen, 3. marts 2020 kl. 10.43

Ideen er da udmærket - som et projekt der sætter fokus på et alvorligt problem, truslen mod vores insektliv, og altså her især sommerfuglene.
Helt sikkert en god reklame for REMA, men det er da også en god reklame natur og biodiversitet, (er jo også støttet af naturfredningsforeningen). Altså til gensidig fordel for begge parter.
At så projekter så støtter sommerfugle der er almindelige og slet ikke er truede, er en anden sag - men det samme kunne jo også siges om dem, der har samme projekter hjemme i haverne. Men alle projekter, der er med til at øge interessen for vores natur og biodiversiteten er da velkomne.
De sommerfugle der er truede (og dem er der mange af !) lever helt andre steder, nogle er tilknyttede særlige biotoper, og andre er følsommer over for kvælstofforurening med tilgroning til følge, samt at mennesket bruger jorden til sin yderste grænse, så naturarealerne svinder ind.

6 af 8 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Willy N, 3. marts 2020 kl. 15.22

@Kim.
Som sagt kunne Rema ta og betale forholdsmæssigt det samme til fælleskassen, som alm. lønmodtagere.
Det er som virksomheder - og personer - profilerer sig på denne måde for købe aflad for deres svindel og humbug og bestræbelse på at betale så lidt til fælleskassen som overhovedet muligt med hjælp af horder af revisorer, advokater og udlandskontoer, skattelykontoer og hvad der ellers findes.
Hvis butiksbestyreren i Remaen hvor jeg bor, selv havde foranstaltet noget på sine græsplæner omkring butikken, ville jeg se på det som andet end et reklamestunt.

7 af 8 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Kim Petersen, 4. marts 2020 kl. 1.31

Jo, jo, hver ting til sin tid.
Den kamp må føres på en anden bane, på et andet tidspunkt. ;-)

8 af 8 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lars Holt, 5. marts 2020 kl. 14.28

Det virker tåbeligt at klandre firmaer for deres motiver til at foretage sig noget positivt.
Alle initiativer i den rigtige retning bør mødes med forståelse og glæde.
Om firmaerne har skjulte bagtanker om øget omsætning med en billig reklame, må de jo selv rode med - vi falder jo ikke for den slags!

Nyt svar til emnet »Et skridt i den rigtig retning, eller…«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Et skridt i den rigtig retning, eller…

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider