Forum

Dukkah krydderi?

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Ingeborg Hansen, 16. oktober 2019 kl. 9.45

Jeg har fået en måltidskasse fra et firma på Jyllands nordspids. Kassen indeholder fisk og en masse økologiske grøntsager sammen med en anvisning fra kokken. Jeg kendte ikke dukkah…. er det en grøntsag eller et krydderi?
En oversættelse fra engelsk (wikipedia) gav svaret: “ Oversat fra engelsk-Duqqa, du’ah, do’a eller dukkah er et egyptisk krydderi, der består af en blanding af urter, nødder og krydderier. Det bruges typisk som en dukkert med brød eller friske grøntsager til en hest. Wikipedia (engelsk)…….. :) så ved jeg det! Især den sidste sætning er interessant! Vær altså forsigtig med google oversættelser.
:-) Ingeborg

1 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren Duun, 16. oktober 2019 kl. 12.07

Opskriften er fra Valdemaro

Dukkah er en fantastisk og meget anvendelig krydderiblanding, som kan bruges til at drysse over en salat, over mellemøstlige retter eller som en skøn panering til ovnbagt eller grillet kylling.

Det er super nemt og lækkert at lave sin egen dukkah blanding, hvilket også har den ekstra bonus at man kan lave den præcis så grov eller fin i konsistensen som man ønsker eller variere med andre nødder, kerner og lidt mere/mindre krydderi, alt efter smag og behag.

Dukkah opbevares i en lufttætbeholder i køkkenskabet, hvor det fint kan holde sig i 1-2 måneder.

Dukkah

1 portion 10 minutter

Ingredienser

50 g sesamfrø
50 g hasselnødder
30 g pinjekerner
1 1/2 spsk spidskommen
1 1/2 spsk koriander, stødt
1/2 tsk chiliflager
flagesalt
sort peber, friskkværnet

2 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mette Lund, 17. oktober 2019 kl. 18.33

Du kan også tage et stykke godt brød, dyppe det i god olienolie og derefter i dukkah og spise det som en snack. Det er lækkert.

3 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mette Lund, 17. oktober 2019 kl. 18.33

Du kan også tage et stykke godt brød, dyppe det i god olienolie og derefter i dukkah og spise det som en snack. Det er lækkert.

4 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mette Lund, 17. oktober 2019 kl. 18.33

Du kan også tage et stykke godt brød, dyppe det i god olienolie og derefter i dukkah og spise det som en snack. Det er lækkert.

5 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lars Holt, 17. oktober 2019 kl. 18.40

I skal lære at være lidt mere tålmodige, så indlæggene ikke kommer flere gange.

6 af 6 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren Duun, 18. oktober 2019 kl. 20.31

Ingeborg og andre.

Hvis ikke i gider at lave det selv er der flere muligheder for at købe dukkah via nettet.
En af dem, der producere det er det engelske firma Mill and Mortar, som bl. a forhandles af Meny

Nedstående link er dog til en netbutik.

www.med24.dk/mad-og-drikke/madvarer/noedder-og-kerner/mill-og-mortar-groen-dukkah-mandler-m-groen-pistacie-oe-75-g?dfw_tracker=26995-11738&gclid=CjwKCAjwxaXtBRBbEiwAPqPxcKnh8790i78Cen8H2l6zw-uB5YlDYLTOM8yy1tJDQWUXKGXn07y0gBoCJfoQAvD_BwE

Nyt svar til emnet »Dukkah krydderi?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Dukkah krydderi?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider