Forum

Madopskrift- hvor lang tid butternut?

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Tine Andersen, 29. september 2017 kl. 14.13

Jeg er kommet til at købe nogle butternut squash (øko), men hvor længe skal de have i ovnen?
Kan man skrabe kødet ud og bruge det i en ovnret med fx gulerødder, bladselleri, kartofler, løg, hvidløg og rødbeder (og fløde)? Eller skal de bare bages for sig selv og fyldes til næst sidst?

Jeg har ledt på nettet, og der er mange opskrifter! Jeg kunne bare godt tænke mig en til min stegeso, men gulerødder og rødbeder tager relativt længere tid end andet. I ildfast fad er det noget andet!

Nu er det gået hen og blevet en populær grønsag, men jeg har aldrig smagt den, og ved så heller ikke hvilke krydderier, der klæder den?

Mvh
Tine

1 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lars Holt, 29. september 2017 kl. 16.08

Så vidt jeg husker er bagetiden ca 1 time. Jeg plejer at bage squash for sig, og så stikker jeg jo i dem for at se, når de er møre. Først bagefter skærer jeg dem i tern eller skraber ud og moser med øvrige ingredienser.
Men du må kunne bage dem samtidig med kartofler, gulerødder mm. Rødbeder koger jeg i 20 min, inden jeg tager skallen af og bager dem derefter som de øvrige grøntsager.
Jordskokker giver jeg kun halv tid i ovnen.
Jeg tager krydderurter i haven, som humøret nu er til den dag.

2 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Ayoe B. P., 29. september 2017 kl. 17.54

Jeg kender ikke Butternut's koge/stegetid alene, men hvis man skræller dem og fjerner kernerne og skærer dem i tern (til fx. porre-græskarsuppe, som vi herhjemme er vilde med), så skal de koges nogenlunde samme tid som man koger kartofler.

Og er de skåret i tern (skrællen kan sagtens spises på Butternut), så behøver de ikke mere end 30-35 min i ovn (225 grader). Større stykker i ovnen skal nok generelt have lidt mere (40-60 min), alt efter hvor meget bid man vil have i dem. ;)

Man kan også skære dem over og fjerne kernerne og lave en fars (helst okse eller kalv) med det grønt eller de krydderurter man kan lide (fx. løg, finthakket chili, spidskommen, salt og peber, revne gulerødder, ærter eller lign.) som man putter i squashen. Så drysser man revet ost hen over og kommer de halverede squash i ovnen en times tid.

Her er min populære græskarsuppe - både Hokaido og Butternut kan bruges. ;-)

3 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Tine Andersen, 29. september 2017 kl. 20.18

Aha! Okay. Men jeg kom til at købe i omegnen af 5 kg. rødbeder...
Så nu er jeg kreativ med syltede rødbeder I stedet for.

Så må jeg se på de der elendige butternuts i morgen i stedet for.

Men tak!
Mvh
Tine- hvis det med rødbederne falder godt ud- så skal I nok få opskriften.
Ps: jeg tror, jeg løber tør for sylteglas, jeg syntes ellers der var så mange?!

4 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Tine Andersen, 30. september 2017 kl. 18.16

Nu hader Peter A. denne tråd, så... Ja, rødbederne blev lovligt søde, så jeg kogte de resterende op med mere hel peber og laurbærblade.

Men ellers må vi stoppe her. Ellers kommer det til at handle om cykler, kan jeg forstå på det hele.

Mvh
Tine

5 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Tine Andersen, 30. september 2017 kl. 18.42

Men så kom der det her ud af det:

6 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Tine Andersen, 2. oktober 2017 kl. 20.28

Nå, det var da en ualmindelig fad/fersk grønsag de der Butternut Squash.
De er muligvis meget trendy, men jeg fik kun en lettere trevlet sød og fad sag. Dem kan jeg godt leve uden!

Men jeg tog frø af dem alligevel... Nå, jeg behøver jo ikke at så dem!

Mvh
Tine

7 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Tom Andersen, 2. oktober 2017 kl. 21.26

@Ayoe

Hvad er forholdet imellem porre og græskar i favoritsuppen
Det er kokken som spørger, nu hvor porrerne står i kø for at komme i køkkenet :=)

8 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lars Holt, 3. oktober 2017 kl. 13.24

Squash og græskar smager da ikke meget i sig selv!
Det er kokkens opgave at finde egnede krydderurter mm, så retten kommer til at smage perfekt.

9 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Tom Andersen, 3. oktober 2017 kl. 17.39

@Lars
Græskarsuppe er uprøvet her i huset og da Ayoe har succes med sin suppe indeholdende porre, som vi altid har i haven, kunne det måske også være en populær ret her :-)

Har altid så mange porrer at karfoffelporresuppe og porretærte bliver trivielt selv i afveksling med klar suppe

10 af 14 Skriv nyt svar | Link

Skrevet af: Anonym bruger, 3. oktober 2017 kl. 21.48

Slettet af administrator 28. juni 2022 kl. 12.29.

11 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Tom Andersen, 3. oktober 2017 kl. 22.10

Nej, det er altid godt - også bare på en leverhans :)

12 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lars Holt, 3. oktober 2017 kl. 22.46

Her er min opskrift på græskarsuppe. Jeg kan være lidt bekymbret over, hvordan det kommer til at se ud for jer.
Dato ½ vægt Kcal KJ cal% Hvad er spist Kcal/100g Protein fedt-max alcohol max sukker max kulhydrat min
15% 30% 17% 5% 33%
græskarsuppe 1000,0 31% græskar 2700 702 2948 15% Græskar 26 1,0 0,1 5,0
104 3% løg 280 129 541 3% Løg 46 1,6 0,3 10,0
28 1% 75 120 504 2% Hvidløg 160 6,4 0,5 33,1
15 0% hønsebouillon 40 120 504 2% hønsebouillon 300 13,0 22,0 2,0 10,0
74 2% appelsin 200 94 395 2% appelsin 47 0,9 0,2 12,0
31 1% citron 85 25 104 1% citron 29 1,1 0,3 9,3
2 0% chili 5 2 9 0% chili 45 2,0 0,2 9,5
296 14% kokusmælk 800 1272 5342 26% Kokusmælk 159 0,5 16,6 1,8
170 1% fedt 59 389 1635 8% stegemargarine 660 0,4 74,0
15 0% carry 40 0 0 0% carry
3 0% ingefær pulver 8 0 0 0% ingefær pulver
926 28% vand 2500 0 0 0% vand 0 0,0 0,0 0,0 0,0
6 0% honning 17 57 239 1% honning 335 100,0
93 3% cremefine 7% 250 213 893 4% cremefine 7% 85 1,0 7,0 2,5 2,0
10 0% salt 28 0 0 0% salt
forslag til forbedring 213 7% 575 207 869 14% gulerødder 36 0,7 0,4 8,8
65 2% 175 578 2426 12% tørrede bønner 330 23,0 2,0 60,0
37 1% 100 310 1302 6% Bacon 310 20,0 25,0 1,0 0,0
56 2% 150 123 517 3% Kartoffel, uspecifik 82 1,9 0,3 18,3
148 5% 400 208 874 4% Æble, uspecificeret 52 0,3 0,3 13,0
24 1% 65 130 546 3% karamelliseret eddikesirup 200 45,0
3 0% 9 37 153 1% brun farin 406 0,5 97,0
93 3% 250 95 399 2% Porre 38 1,9 0,4 7,7

13 af 14 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lars Holt, 3. oktober 2017 kl. 22.50

Nej, det er vist ikke forståeligt.
Jeg prøver med et billede af opskriften

14 af 14 Skriv nyt svar | Link

Skrevet af: Anonym bruger, 4. oktober 2017 kl. 0.29

Slettet af administrator 28. juni 2022 kl. 12.29.

Nyt svar til emnet »Madopskrift- hvor lang tid butternut?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Fri debat > Madopskrift- hvor lang tid butternut?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider