Forum

Grøntsager (tomater) vandet med saltvand

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Anne Greisen, 17. juni 2011 kl. 16.09

Jeg har hørt fra en Iraker , at tomater dyrket i saltvand holder sig meget bedre, mon det også gælder for andre grøntsager? Salat, agurk, gulerødder feks? Og hvilken koncentration af saltvand? PÅ nettet kan man finde "kryddertomater" fra Gr. Canaria , der er dyrket i kasser i stenuld og vandet med havvand.

mvh Anne

1 af 1 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren, 17. juni 2011 kl. 17.02

Med meget få undtagelser har tomatplanter ikke ret høj salttolerance.
Nogle forskere har ved hjælp af gensplejsning indsat et salttolerant gen i planterne, mens andre har krydset alm. tomatsorter med den vilde S. cheesmaniae (Galapagos tomat) der har en smule salttolerance.

De færreste planter i vores køkkenhave kan tåle salt. Dog kan planter der oprindeligt var strandplanter som f.eks. asparges tåle en del salt, men ligefrem at blive vandet med det vil ikke være en god ide - der er en grænse for hvad selv disse planter kan tåle.

Mvh.
Søren

Nyt svar til emnet »Grøntsager (tomater) vandet med saltvand«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Dyrkningsmetoder > Grøntsager (tomater) vandet med saltvand

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider