Forum

Spirede Prunus dulcis?

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Lene Kjær Hansen, 4. december 2009 kl. 13.02

Hej!
Jeg har i sensommeren købt nogle Prunus dulcis frø, som jeg har sået i en potte halvt nedgravet et skygget sted i haven med net over. Da jeg her tidligere i dag ville tjekke potten, opdagede jeg - til min store glæde - at 3 af frøene var spiret! Men så er spørgsmålet: skal de blive stående udenfor? Eller skal potten tage ind i et rum med 12-14 grader (det er det køligste sted i huset, jeg har)?
Kan de nyspirede stiklinger tåle frost?
Et hurtigt svar er velkomment.
Hilsen Lene

1 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 4. december 2009 kl. 17.05

Der har været en periode med varme , således at mine kartofler også er begyndt at spire. Det er selvom de har ligget ude i drivhuset únder nogle tæpper .

Det er sikkert også derfor at dine mandler er spiret . Jeg ville ikke tage dem ind i et opvarmet rum , da du med garanti ender med nogle lange og sølle planter i stedet for og som du så kan smide ud senere . Der er ikke nok lys til at de vil vokse sig pæne .

Derimod ville jeg hellere grave potten ned, lad nettet sidde og evt dække den med blade hvis der kommer meget frost i januar - februar. Selvom mandler kan gro på friland skal de helst vinterbeskyttes de første mange år. Når planten har nået en hvis størrelse ( efter 5 - 7 år) kan den sagtens klare sig . Men står de for varm kan forårsolen godt få dem til at blomstre tidlig og så skal du ud med penslen .

Hvis ikke det lykkedes kan man nogle gange købe mandel-sorter, som er velegnet til det danske klima .

2 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lilium J., 4. december 2009 kl. 17.15

Nu skriver du ikke hvor store de er, men næppe mere end 20-30 cm. Mandler kan sagtens tåle moderate frost grader-vi ved bare ikke helt hvor meget en pottekultiveret plante kan tåle-og vi kender ikke vores vinter -endnu..
12-14 C er i overkanten, da det kan betyde at planten prøver at vokse videre og det er ikke en god løsning.

Et frostfrit sted ved 0-5C vinteren over er nok en bedre løsning-evt. udenfor ved hjælp af overdækning med blade og plastic.
Alternativt kan man hvis potten er lille opbevare den i en plasticpose i køleskabet.
Det gælder om at holde planten i total hvile til foråret.
Jeg har stadig en Jujube der er helt grøn fra top til tå i min vinterhave, men på et eller andet tidspunkt skal den have lidt kulde for at gå i hi for vinteren.

3 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lene Kjær Hansen, 4. december 2009 kl. 17.32

Kære Søren og Lilium
Tusind tak for ultra hurtige og uddybende svar. Jeg tænkte nok, at de tocifrede grader var for meget, men jeg har andre træfrø spiret i min mistbænk, som ser ud til at være døde efter de få frostnætter, vi har haft indtil nu. Ja, jeg glemte at skrive de små stiklinger kun var ca.5 cm høje endnu ;-)

Jeg graver potten lidt mere ned i jorden - og dækker den med blade (og evt. plastik) senere, hvis vinteren bliver hård.

Endnu en gang mange tak!
Lene

4 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 4. december 2009 kl. 22.41

Jeg tror ikke at plastik er godt , da jeg frygter at de kan rådne . De skal have mulighed for at ånde . Derfor er halm eller blade et bedre løsning . Evt kan du også vælge at klippe grenene af juletræet den 25 december og så bruge dem til at isolere med . Den vigtigeste er også at du dækker for musene , der sikker vil æde dem , hvis den kan komme til det

Den vil betragte det som en mandelgave........................

5 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lene Kjær Hansen, 5. december 2009 kl. 8.27

Godt så, det bliver blade, halm eller grangrene!
Søren, du er en knag ;-))
TAK
Lene

6 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 5. december 2009 kl. 13.21

Du har heller ikke set regningen endnu :-)

God jul

7 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 5. december 2009 kl. 13.45

Jeg tror at du skal dyrke den som en fersken/ abrikos .
Som er af samme familie . Jeg mener at mandel er en slag abrikos, hvor man i stedet bruger kernerne, da frugt kødet ikke er velegnet til spisning .

I nogle af de billige marzipaner er mandlen delvis erstattet med netop abrikos kerner og lidt mandel essens ..

Min varmemester har haft en mandel hjemme hos sig , som blomstrede hel overdådig, og desværre lidt for tidlig , at det gik ud over frugtsætningen . Det skal du være opmærksom på . Dyrker du den som "potte-mandel" kan du udskyde blomstringen lidt , men til gengæld skal du gå og vande den .

8 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lene Kjær Hansen, 5. december 2009 kl. 20.17

Hej igen Søren
Det bliver dyrt, kan jeg forstå!!!
Jeg har læst lidt om dyrkning af mandel - og nu hvor der er spiret 3 planter, tror jeg, jeg vil forsøge at plante de to på friland og måske holde den sidste i potte. Den kan så flyttes rundt med efter behov. Så vidt jeg kan forstå, kræver mandel en del varme for at bære frugt til modning (jeg ved godt, at det er mandlen inden i den bløde frugt, som spises), men til gengæld er et for varmt og beskyttet voksested ensbetydende med, at blomstringen faktisk sker for tidligt (fordi der stadig væk kommer frost, som ødelægger blomstringen). Som jeg ser det, må det være et spørgsmål om at finde det helt rigtige sted at plante dem - ikke for koldt og udsat - men heller ikke for varmt og beskyttet! Selv om mandel skulle være selvbestøvende, har jeg også læst, at det skulle give bedre frugtsætning med 2 planter, så hvis jeg får de 3 i vej, er det bare super. Også god jul til dig.
Lene

9 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 5. december 2009 kl. 22.07

Det er både frosten , som kan ødelægge blomsterne og så at der ikke er bestøver til rådighed . Men mandeltræet blomster som regel først engang i april herhjemme ,hvormod den blomstrer i januar-februar måned i Bulgarien og i sydfrankrig.

Det samme sker for ferskner . I de senere år har det ikke været et problem , men tidligere skete det ofte i marts april måned, når forårssolen rigtig slog i gennem og vi havde kolde nætter med frost. Humlebien starter langsom op , når temperaturen kommer over de 4 grader , hvorimod bier sover videre .

Dem ,der har ferskner i drivhuset er det et endnu større problem for deres kan være op til 14 dage tidligere i blomstringen . Derfor er det en god ide at vælge en selvbestøver sort .

Jeg kan ikke se om mandler er selvbestøver , for de lande de vokser i er gennemsnits temperaturen en andelse højere end herhjemme . Vejret i Januar- februar er som vores aprilvejr

Ved du om det er sød mandel du har fået ? , for jeg sidder lige og kigger i bogen "Eksotiske planter" af Michael Gundersen og bittermandel og sødmandel hedder begge Prunus Dulcis men bittermandel indeholder et giftig stof , som hedder amygdalin , der ved tygning bliver til blåsyre og senere til cyanid . 1 mg pr kilo kropsvægt kan slå folk ihjel . Du er det sikkert også begrænset hvor mange bittermandler man spiser, men han nævner det .

I dag finder man næsten ikke bittermandel nogle steder . Jeg har dog set dem i Sverige . Så man skal nok i nogle specialbutikker .

Michael skriver endvidere at det er begrænset med viden der er omkring mandeldyrkning , men at der findes flere herhjemme , der har høstet mandler . Træer er hårdføre, men problemet ligger i blomstringen .

Til gengæld søgte jeg lige på sødmandel og fandt at Westergaard planteskole har en sort af sødmandel, der skulle kunne klare det danske klima .

www.westergaards.dk/s%F8dmandel.html

10 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lise D, 6. december 2009 kl. 0.23

Ej hvor er jeg bare død misundelig. Jeg købte i tidlig sommer 3 af de samme frø men de spirede bare aldrig :-( Så jeg sidder her og bliver helt misundelig over, at din spiring er lykkedes.
Jeg må forsørge igen til foråret.

11 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 6. december 2009 kl. 13.53

Mon man kan bruge almindeliger mandler ? eller er de varmebehandlet . I en tidligere tråd på havenyt, skriver

Ilse Fischer, 2. august 2006 kl. 20.07

Tidligt i maj iår lagde jeg i drivhuset 4 smuttede mandler i en urtepotte med alm. potte/plantejord. I løbet af juni havde jeg allerede et lille træ. Omplantede det til større potte, satte det ud i gården mod syd. Her vokser det et par cm om dagen, er nu pr. aug. ca. 60 cm.højt. Tænker mig at udplante det i haven til sept./okt. – håber på hvide blomster som i Portugal. Men skal jeg mon fjerne de nederste sidegrene? Nu el. senere?

Ved at søge på Seeding prunus dulcis, kan jeg se at det bliver nævnt, at man godt kan bruge denne metode .

I følge Wikipedia står der, at frugten er moden i efteråret, 7-8 måneder efter blomstringen. Det måske også lige værd at tage med .

12 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mogens; E., 6. december 2009 kl. 19.37

Hej Lise.
Nu har jeg af 3 omgange indkøbt mandler med hård skal, i Spanien. Selv om jeg slavisk har fulgt opskriften på posen, er der ikke kommet planter ud af de 9 kærner. Så man skal åbenbart være mere end heldig.

13 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 6. december 2009 kl. 22.12

Har du så fået fjernet mandlerne ? Mogens.

De som du har afbilledet kan man nogle gange køb i supermarked, sammen med andre nødder i . Men mon så man kan bruge dem ? eller er de også for gamle .

Min svigerfar har arbejdet i Bulgarien og i bjergene var der mange såkaldte vilde mandler som bulgarene indsamlet.

De kostede ingenting på marked , men de var hellere ikke altid friske .

14 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mogens; E., 7. december 2009 kl. 11.20

Du har nok ret i at mandlerne var for gamle. Men sådan er det når man køber fra et frøstativ i et supermarked i de varme lande, hvor de har hængt et par år. Jeg skal have fat i et Ferskenmandel træ, Prunus amygdalo-persica som skal være den mest hårdføre til vores klima.

15 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 7. december 2009 kl. 15.36

Jeg fandt lige denne artikel omhandlende Ferskenmandel.

www.hyldehuset.dk/Ferskenmandel-2.pdf .

16 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mogens; E., 7. december 2009 kl. 19.02

Søren, du kan da nok se på de fotos at man er nød til at anskaffe sådan et træ, selvom det kniber med pladsen. Jeg har et lille ferskentræ som må vige pladsen, hvis man kan plante ferskenmandel efter fersken. Hvis jeg fjerner godt med jord går det forhåbentlig nok.

17 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lene Kjær Hansen, 8. december 2009 kl. 10.28

Hej
Nu har jeg spurgt frøfirmaet, hvor jeg købte mine mandler - og det er af sødmandel. Heldigt. Selv om det er vanskeligt at dyrke mandler i Danmark, skal forsøget gøres. Tak for alle de fine indslag - og Lise - prøv at lade potterne stå til foråret. Måske kommer de alligevel!

18 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Søren S Duun, 8. december 2009 kl. 11.30

Desværre har jeg ikke så meget plads på sydsiden at jeg kan liste mere derind . Men skull jeg falde over et godt tilbud købte jeg sikker også et .

Men jeg tror nok at jeg ville vælge en fersken, ,hvis ikke jeg have et i forvejen, hvis jeg skulle vælge . Det er nok også vigtig lige at nævne , at de begge skal have en del vand i foråret, da det vil ødelægge dannelsen af nøden , som det også sker for hasselnødder .

Ydermere skulle det også forebygge ferskenblæresyge . Nogle mandelsorter kan også få denne blad sygdom .

19 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Annmarie Bøggild, 10. december 2009 kl. 16.16

hej- jeg har med interesse læst om de mange forsøg med mandler.- nu vil jeg lige fortælle om mine erfaringer : omkring 1988 købte jeg et "mandeltræ", som jeg fik i jorden op af en sydmur.- i dag tror jeg, at det drejer sig om et fersken/mandeltræ, i hvert fald ligner bladene ferskenblade.- det har i årevis blomstret overdådigt og lyserødt i april måned og giver hvert år mange, mange frugter i meget hårde skaller, så det er lidt besværtligt at få fat i nødden!- det er 4-5 m. højt, næsten op til skorstenen.- ind i mellem får det om foråret lidt ferskenblæresyge, men det går hurtigt over igen.- god fornøjelse.

20 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lene Kjær Hansen, 10. december 2009 kl. 21.33

Hej Annemarie
Det lyder da rigtigt godt. Vores hus ligger med hele den ene gavl mod syd, så chancen for at det lykkes, er da god. Så vidt jeg ved, findes der faktisk en sort af fersken, hvor både frugt og sten er spiselige. Det er nok sådan et, du har fået fat i! Tak for interessen.

21 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Annmarie Bøggild, 11. december 2009 kl. 5.02

hej lene- nej det er ikke en art ren fersken, for så havde den ikke haft de tykke, hårde, grønne skaller udenom, ligesom f.eks. en valnød, som den ligner meget i frugten. selve nødden ligner en stor, furet ferskensten og er hård at knække.- og i år, hvor frugtmængden overalt har været stor, ligger bunker af skaller under træet og venter på at blive fejet sammen.- håber du får held med dit projekt!

22 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Annmarie Bøggild, 11. december 2009 kl. 5.02

hej lene- nej det er ikke en art ren fersken, for så havde den ikke haft de tykke, hårde, grønne skaller udenom, ligesom f.eks. en valnød, som den ligner meget i frugten. selve nødden ligner en stor, furet ferskensten og er hård at knække.- og i år, hvor frugtmængden overalt har været stor, ligger bunker af skaller under træet og venter på at blive fejet sammen.- håber du får held med dit projekt!

23 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: A.M. Lønbæk Planteskole, 11. december 2009 kl. 17.33

Hej Annmarie
Du skriver der ligger bunker af skaller. Vil det sige er har været mange nødder også? Kan de ikke bruges til noget?
Hilsen
Anne Marie

24 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Annmarie Bøggild, 12. december 2009 kl. 6.02

hej anne marie-- jo mandlerne indeni kernen kan sagtens bruges, men skallen er lidt hård.- var i går på alstrup planteskole på falster (54432022)- og købte 1 stk. fersken-mandel, (mandel-prunus) for kr. 220. stor een! her er hvad der siges om den:
anv. beg. nov-dec
grundstamme: st.julien
blomster: smukke rosa før løvspring
frugten: masser af søde mandler
væksten:moderat voksende lille træ
bestøvning:selvbefrugtende
værd at vide. velegnet til sydmur,gårdhave.
kan du bruge noget af det?-vi tales ved ang, ham joseph rock- hilsen annmarie

25 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Annmarie Bøggild, 12. december 2009 kl. 6.02

hej anne marie-- jo mandlerne indeni kernen kan sagtens bruges, men skallen er lidt hård.- var i går på alstrup planteskole på falster (54432022)- og købte 1 stk. fersken-mandel, (mandel-prunus) for kr. 220. stor een! her er hvad der siges om den:
anv. beg. nov-dec
grundstamme: st.julien
blomster: smukke rosa før løvspring
frugten: masser af søde mandler
væksten:moderat voksende lille træ
bestøvning:selvbefrugtende
værd at vide. velegnet til sydmur,gårdhave.
kan du bruge noget af det?-vi tales ved ang, ham joseph rock- hilsen annmarie

26 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Annmarie Bøggild, 12. december 2009 kl. 6.03

hej anne marie-- jo mandlerne indeni kernen kan sagtens bruges, men skallen er lidt hård.- var i går på alstrup planteskole på falster (54432022)- og købte 1 stk. fersken-mandel, (mandel-prunus) for kr. 220. stor een! her er hvad der siges om den:
anv. beg. nov-dec
grundstamme: st.julien
blomster: smukke rosa før løvspring
frugten: masser af søde mandler
væksten:moderat voksende lille træ
bestøvning:selvbefrugtende
værd at vide. velegnet til sydmur,gårdhave.
kan du bruge noget af det?-vi tales ved ang, ham joseph rock- hilsen annmarie

27 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: A.M. Lønbæk Planteskole, 12. december 2009 kl. 8.23

Hej Annmarie
Jeg kunne godt tænke mig at prøve at så nogle af dine hårde skaller, så hvis du gider gemme nogle ude under buskene,må vi se om ikke jeg finder en lille Joseph.
Hilsen
Anne Marie

28 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Annmarie Bøggild, 12. december 2009 kl. 14.15

jamen, anne marie: skallerne er jo lige som de skaller, der er udenpå valnødder, de falder blot af, når frugten indeni er moden.- mener du, at jeg skal prøve at så kærnerne under mine buske?- det gør jeg hjertens gerne, men planteskole-manden sagde, at fersken-mandelen er podet på en grundstamme.-jeg tror faktisk, at det er nemmest at sende lidt af mandlerne til dig.- venlig hilsen annmarie

29 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: A.M. Lønbæk Planteskole, 12. december 2009 kl. 20.48

Undskyld min dumhed. Jeg misforstod det med de hårde skaller,så jeg troede de stadig var indkapslet og skulle knækkes.
Jeg vil gerne prøve at så nogle af dine mandler. Et par skaller vil også være velkommen til oplysning for en ikke frugttræspecialist.
Hilsen
Anne Marie

30 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lise D, 13. december 2009 kl. 12.29

Rart at høre at andre (Mogens) heller ikke kan få frøene til at spire!
Måske man skulle forsøge sig med den smuttede mandel metoden - selvom jeg synes det lyder højst mærkværdigt.. smuttede = har været skoldet og i min verden er alt liv forsvundet ud af den mandel.

31 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lene Kjær Hansen, 13. december 2009 kl. 14.22

Hej Lise
Jeg kan lige fortælle dig, at der faktisk - ud af 4 P. dulcis frø - var spiret fire, men at jeg, klovn som jeg var, kom til at knække den ene da jeg vinterdækkede potten. Øv.'

Men det som er vigtigt, for at få frø til at spire, er at frøene er friske! Jeg købte mine frø hos Impecta Handel i Sverige - og ud over P. dulcis, købte jeg bl.a. også fire Juglans nigra (Sort valnød), hvor det faktisk også er lykkedes mig at spire en af dem - ved at have dem liggende i køleskabet i grøntsagsbakken i lidt fugtig jord siden købet i september måned! Jeg er ret tilfreds med frøene fra dem!
Lene

32 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lilium J., 13. december 2009 kl. 17.36

Jeg har søgt på spiringsbetingelser hos mandel og er kommet frem til dette link, som nok er det der kommer sandheden nærmest.

Seed dormancy affects germination and subsequent seedling growth in many plant species. In this work the effect of temperature (cold and heat treatments), flowering time of genotypes, and hardness of endocarp on the break of seed dormancy in four almond cultivars, including a broad range of flowering dates, was studied. Mature seeds, with and without endocarp, were stratified at 7 °C for 1–10 weeks, followed by 5 weeks at 22 °C. The number of germinated seeds were recorded weekly for each cultivar, and cold and heat treatments. Despite the great variability observed within cultivars, a relationship between chilling requirements of cultivars for flowering and stratification requirements of seeds for germination was observed. With endocarp, stratification time required to overcome seed dormancy ranged between 6 (early flowering cultivars Desmayo Largueta and Ramillete) and 8 weeks (late-flowering cultivars Mono and Wawona) on average. Elimination of the endocarp reduced the period of stratification needed for germination in hard-shelled cultivars by 3 weeks. This effect was less important in soft-shelled almonds. No important differences between cultivars were observed for heat requirements. Two weeks at 22 °C was enough to reach the higher germination percentage after each cold treatment.

Endocarp= skallen.

Konklusion : 7 C i 1-10 uger af alskallede mandler efterfulgt af spiringsbetingelser på 22 C havde størst succes.
Jeg tror man kan bruge sit køleskab og pakke de afsklallede frø ind i let fugtig køkkenrulle vil være et godt alternativ

33 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Annmarie Bøggild, 14. december 2009 kl. 6.26

hej allesammen!-- i forbindelse med dette emne, vil jeg gerne fortælle, at mens det rigtige sødmandeltræ ikke tidligere kunne klare sig i danmark (hvorfor krydsningen fersken-mandel blev anvendt) er der nu fra tyskland dukket 2 sorter op, der kan klare vores klima.-- disse rigtige sødmandeltræer, kan købes fra aug-sept. 2010 fra lars westergårds planteskole (tlf. 66147295) til kr. 200,00.- de er fuldt hårdføre i danmark, en anelse mindre end fersken-mandleltræet, med hvide blomster, er selvbestøvende,(men kan også bestøves af fersken- mandlen,) mere tyndskallede, og mandlen er en anelse mindre, end de mandler vi kan købe i forretningene.-

34 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Annmarie Bøggild, 14. december 2009 kl. 6.26

hej allesammen!-- i forbindelse med dette emne, vil jeg gerne fortælle, at mens det rigtige sødmandeltræ ikke tidligere kunne klare sig i danmark (hvorfor krydsningen fersken-mandel blev anvendt) er der nu fra tyskland dukket 2 sorter op, der kan klare vores klima.-- disse rigtige sødmandeltræer, kan købes fra aug-sept. 2010 fra lars westergårds planteskole (tlf. 66147295) til kr. 200,00.- de er fuldt hårdføre i danmark, en anelse mindre end fersken-mandleltræet, med hvide blomster, er selvbestøvende,(men kan også bestøves af fersken- mandlen,) mere tyndskallede, og mandlen er en anelse mindre, end de mandler vi kan købe i forretningene.-

35 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Lilium J., 15. december 2009 kl. 18.27

Jeg kan kun støtte Lars Westergårds initiativ som meget positivt . Der er faktisk ikke andre i Dk der har visioner om at udvikle gode træer / planter til brug for dem der ønsker valnødder, hassel, hjertevalnødder, kastanjer, eksotiske planter m.m. så i den anledning bør alle støtte dette private initiativ.
Jeg tror ikke alle ved hvem det drejer sig om, men de kan i så fald konsultere hans hjemmeside på www.westergaards.dk/
Han er en forerunner som bør værdsættes! -også fordi hans indtjening er at sammenligne med et dagjob på Mc`donald-rent lønmæssigt og han er meget meget mere værd!
Med venlig hilsen
Lilium

36 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Hanne Christensen, 21. februar 2016 kl. 20.04

Fru Plum sælger stiklinger af ferskenmandel, det lyde spændende.
Jeg finder ikke noget på nettet om stiklingeformering af ferskenmandel, er der nogle af jer der har erfaringer med det?

Sender også et hvordan spørgsmål til Fuglebjerggård

37 af 37 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Mogens Madsen -Den Gamle Gartner, 24. februar 2016 kl. 9.05

der står jo tydeligt på fuglebjerggårds netbutik atferskenmandel stiklingerne skal podes på mirabel - hos mig kan I få samme stiklinger gratis hvis I selv vil hente dem

Nyt svar til emnet »Spirede Prunus dulcis?«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Dyrkningsmetoder > Spirede Prunus dulcis?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider