Forum

Græsplæne

  Skriv nyt svar | Rapportér

Skrevet af: Anne Jørgensen, 16. marts 2007 kl. 20.10

Jeg arbejder i en SFO. Vi har en stor legeplads, men også henved 200 børn. Hvert år ved denne tid opstår diskussionen om græsset er længere tid om at komme, hvis vi benytter græsset eller det kommer hurtigere hvis vi skåner det. Hvis nogen kunne hjælpe os med at besvare dette spørgsmål kunne vi undgå disse diskussioner engang for alle. Med venlig hilsen Anne Jørgensen

1 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: J. H., 17. marts 2007 kl. 9.49

Hej Anne.

Det er lidt svært at svare på for du fortæller ikke noget om hvor medtaget eller sund plænen er for dette har også betydning, men måske kan du alligevel bruge mit bidrag til diskussionen...

Når der er stærk færdsel på græs slides det, der kommer bare pletter der skal eftersås og hvis der er meget trafik på en meget våd plæne, en der svupper, går det ud over rødderne og hermed væksten.

Hvis I vil holde plænen slidestærk og i god vækst fra fra start af, før den store trafik sætter ind kan plænen gødes.

Det ideelle er at udsprede gødning på en tør plæne, lige før det begynder at regne.

En gødningsplan kunne se sådan her ud:

Midt i april : 3 kg TRIM gødning pr 100 kvm.

Først i juni : 3 kg TRIM gødning pr 100 kvm.

Først i august : 2 kg kalksalpeter pr 100 kvm.

Først i november : 3 kg TRIM gødning pr 100 kvm

Det er jo børnenes legeplads så måske et:

Børneprojekt om græssets historie og pleje, Liv under og over jorden – i teori og praksis... hvis I har en medarbejder/ pædagog der brænder for det der sker i naturen – og det tyder det på. Måske en af lærerne også kunne tage emnet op i natur/ teknik.

På den måde kunne I, i fællesskab komme uden om den samme diskussion og sammen med ungerne få en flot og slidestærk græsplæne.

På nettet kan I søge mere om alt det I vil vide om græsplæner og på biblo'sølvfølgelig :-)

ps. Hvis man efterligner solsorten og tramper i græsset, gerne mens man evt. synger en fællessang med ungerne, kommer regnormen op til overfladen. Regnormen tror simpelthen det regner. Ungerne vil forundres og fascineres. Snakken vil gå lystigt og et par stykker vil sikkert drøne hjem til farmand og fortælle om løsningen på en fisketur. :-)

Venlig hilsen Jeanet

2 af 2 Skriv nyt svar | Link | Rapportér

Skrevet af: Knud Halskov, 17. marts 2007 kl. 13.03

Hej Anne

Diskussionen opstår vel fordi I har forskellige meninger om, hvad der er vigtigst: en legeplads for børnene eller en flot græsplæne, de voksne kan nyde synet af? Den kan hverken sol, vind eller gødning ændre på.

Vh. Knud

Nyt svar til emnet »Græsplæne«

Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.

Brugernavn (e-mail-adresse):

Her er du: Forsiden > Forum > Dyrkningsmetoder > Græsplæne

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider