Skrevet af: Søren Duun, 1. juni 2020 kl. 19.22
Skrevet af: Lars Holt, 1. juni 2020 kl. 20.24
Jeg vil nu sige, at der næppe kan undgås at være pesticidrester i udenlandsk vin. Selvfølgelig langt mindre i udenlandsk økologisk vin, end i den konventionelle. Der er undtagelser, men de er dyre.
Derimod er der ikke pesticidrester i dansk vin, specielt ikke hvis man undlader Round-Up, som er skadeligt, men i øvrigt ganske unødvendigt. Der findes gode mekaniske løsninger, der er økonomisk konkurrencedygtige, til ukrudtsbekæmpelse i vinmarker. I den økologiske danske vin kan der ikke findes pesticidrester.
Benyt den forestående ferie til at besøge danske vingårde, og spørg ind til deres behandling af vinen i marken. Som økologisk haveejer, vil du hurtigt mærke, om en vingård er økologisk, eller blot forsøger på at blive det en dag.
Skrevet af: Søren Duun, 1. juni 2020 kl. 21.23
Lars
Er der ikke nogle EU regler, der beskriver hvor mange pesticider, der må benyttes til vinproduktion?
Skrevet af: Lars Holt, 1. juni 2020 kl. 23.27
Nej, det er hvert enkelt land, der står for det.
Og som dansker skulle man tro, at det er løgn, hvad der må benyttes i udlandet.
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.
Her er du: Forsiden > Forum > Dyrkningsmetoder > Pesticider i vin