Skrevet af: Freya, 17. juli 2005 kl. 19.47
Hej...
jeg har en del chillier og havde nu tænkt på at lave noget pure men kan ikke finde nogen opskrift. er der en der kender en hjemme side eller selv har prøvet det... hvis der er nogen som ellers har nogle sjove opskrifter med chilli ville det også være dejligt. jeg har tørret nogle og har også nogen i fryseren...
håber på posetiv svar.
MVH. Freya
Skrevet af: J. H., 20. juli 2005 kl. 8.58
Mexikansk Chilipasta
2 flåede røde peberfrugter (uden stilk og kerner)
1 spsk ancho chilipulver
4 store tørrede chiliupebre uden kerner
1 spsk chipotle-sauce
1 løg
4 fed hvidløg
1 spsk oregano
2 tsk spidskommen
1 tsk salt
Peberfrugterne halveres, lægges i en ovn i 5–10 min til skindet bliver mørkt. Lad dem trække et kvarter, hvorefter skindet let kan trækkes af. Kom dem i en blender sammen med øvrige ingredienser. Kør på til det er en fin pasta.
SORT CHILIPASTA
2 1/2 dl olie
125 gram tørrede grønne chili
100 gram hakket skalotteløg
100 gram hvidløg
250 gram tørrede rejer
2 spsk. rejepasta
6 spsk. fiskesauce
60 gram sukker
Fremgangsmåde:
1: Varm olien op på en lille pande og frituresteg chili, skalotteløg og hvidløg, til det er mørkebrunt. Kom de stegte ingredienser i en blender sammen med alle de øvrige ingredienser og kør blenderen til du har en glat masse.
2: Hæld hele blandingen i en mellemstor pande og steg det 5 minutter ved middel varme. Afkøl blandingen og kom den i et glas med tætsluttende låg.
Denne blanding kan holde sig meget længe.
Harissa (hjemmelavet chilipasta)
Ingredienser
125 g røde chilier
2–3 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. salt
3 spsk. olie
1 spsk. mynte
Tilberedning
Rens chilierne for frø og mellemvægge og skær dem i mindre stykker. Blend/hak dem sammen med hvidløg, krydderier og salt. Spæd med olie, til det bliver en tyk pasta og tilsæt friskhakket mynte. Hæld det i et lille glas og dæk overfladen med lidt olie. Skru låg på og opbevar harissaen i køleskab.
Skrevet af: Patrick Rosenqvist, 21. juli 2005 kl. 0.15
Der findes masser af gode chili-sider på nettet. På
www.fiery-foods.com/rbase/default.asp
er der chiliopskrifter til resten af livet.
Skrevet af: Freya, 24. juli 2005 kl. 14.06
Til Jeanet
tak for opskrifterne.
men hvor lang tid kan de andre 2 opskrifter holde sig.?
forsat god sommer.
hilsen freya
Skrevet af: Jakob Bock, 24. juli 2005 kl. 20.14
He Freya
På Fødevarestyrelsens netsted Alt Om Kost findes en tilsvarende opskrift på harissa. Her angives en holdbarhed på 2–3 dage i køleskabet:
www.altomkost.dk/madtildig/Dinmad/Opskrifteroginspiration/Opskriftsamling/groentsagstaginemedog.htm
Venlig hilsen
Jakob Bock
Skrevet af: Martin Larsen, 25. juli 2005 kl. 13.23
Hejsa
Man kan så fryse pastaen i små portionsposer!
En anden god måde at bruge chillier på er syltning. Jeg fik nogle super-chillier ud af Jamie Olivers opskrift:
www.havenyt.dk/forum/drivhuset/1413.html
Hilsen
Martin
Skrevet af: Lilsen Og P Petersson, 11. februar 2006 kl. 10.13
Hej
Jeg fandt lige dette gamle emne
Jeg bruger chilli i agurksalat bare sådan på slup og lader den stå på glas i mindst 14 dage mums men bestemt ikke børnevenlig
Er man rigtig sej så flækker man chilli først
Mvh pp
Skrevet af: Lone Jönsson, 4. oktober 2008 kl. 10.29
Hvordan tørre man chilli vi har mange i haven, eller hvis man fryser dem skal man så tage kernerne ud.
mvh Lone
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.