Havenyt uge 53, 2015

Af Karna Maj, tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Kristtorn er ekstra smuk med rimkanter. Foto: Karna Maj

Godt nytår til alle

Redaktionen ønsker alle et godt nytår, og vi glæder os til også i 2016 at fortælle om ugens aktuelle havearbejder, og der kommer en lang række nye artikler, nye svar fra eksperterne osv.

Med venlig hilsen
Karna Maj, redaktør

Om få dage er haven frossen og måske pyntet med rim på smukkeste vis – som her for et par år siden først i januar. Foto: Karna Maj

Periode med frost først i januar

Vinteren kommer i starten af det nye år med frost døgnet rundt fra omkring lørdag – sådan lyder udsigten her i ugen start. Det er derfor en god ide at få lavet de sidste vinterforberedelser inden nytår.

Der loves ikke ret megen sne, og derfor skal der dækkes ekstra godt, da barfrost er ekstra udfordrende for planterne. Især når de går lige fra en december med forårstemperaturer til en januar med frostdage.

Sidste udkald for at gøre haven vinterklar

Alle afgrøder og planter, som ikke tåler vintervejr, skal tages ind eller beskyttes med dække. Måske har du endnu udækkede gulerødder i jorden, knoldselleri i vækst i bedet, georgineknolde i jorden osv. Sommer- og efterårsporrer samt tidlige sorter af rosenkål klarer heller ikke dagsfrost, så høst dem og frys dem ned. Alle planter i potter skal slås ned i jorden, så rødderne er beskyttede. Og så er der alle de tekniske installationer, der også skal sikres.

Læs mere i artiklen Vinterforberedelser

Tilmelding til Folketræffet

Her er du: Forsiden > 2015 > Havenyt uge 53, 2015

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider