Skrevet af: Valborg Henriksen, 20. juli 2004 kl. 16.28
Er der nogen der har opskrifter på sølvbeder, og ved noget om dem,jeg fik meget sølvbeder som barn, så jeg er meget intresseret
Skrevet af: Martin Larsen, 20. juli 2004 kl. 22.39
Jeg er også interesseret. Jeg har en masse bladbede i forskellige, men ved ikke helt hvad jeg skal bruge dem til! Udover at de er fine i salat.
Skrevet af: Martin Larsen, 20. juli 2004 kl. 22.39
Der skulle have stået "i forskellige farver"
Skrevet af: Jeanet Haubjerg, 21. juli 2004 kl. 10.01
SØLVBEDER M. KARTOFFELMOS (tilbehør):
ca. 8 stængler sølvbede
350 gr. kartofler
½ dl mælk
50 gr. smør
½ dl sesamfrø
revet muskatnød
80 gr. cheshireost (el.anden revet smelteost)
Sølvbederne lægges i kogende vand i 8 min. De afdryppes og lægges i et smurt ovnfast fad.
Kartoflerne koges møre, pilles og moses i kartoffelpresseren. Mosen røres med mælk og halvdelen af smørret. Sesamfrøene røres i og der tilsættes salt efter smag og behag.
Kartoffelmosen fordeles på sølvbederne, og siderne foldes sammen over mosen.
Resten af smørret smeltes og hældes over sølvbederne. Osten rives og drysses på.
Fadet sættes i en 200 grader varm ovn, indtil osten er gylden, ca. 20 min.
Sølvbederne kan også bruges som hovedret og fyldes med f.eks rørt fars eller grønsagsfars. I princippet tilsvarende kåldolmer.
Skrevet af: J. H., 21. juli 2004 kl. 10.12
WOK MED SØLBEDER
150 g nudler
250 g sølvbeder
100 g gulerødder i tynde skiver
2 fed finthakket hvidløg
1 tsk. tørret chiliflager
2–3 spsk. soja
2 tsk. sukker
1 spsk. sesamolie eller valnøddeolie
Sæt en gryde saltet vand over til nudlerne
som lægges i, når vandet koger.
Skær bladene af sølvbeden.
Riv dem i mindre stykker og læg til side.
Skær stilken fra sølvbeden i stykker af 1 cm. Varm olivenolie op i wokken.
Lynsteg stilken af sølvbeden og skiver af gulerødder i 3 min. Tilsæt evt. hvidløg og chili. Skru ned og lad simre under låg i 5 minutter.
Tilsæt bladene og sving soja og sukker i. Smag til med sesamolie og soya. Når nudlerne er færdige vendes de i wokken.
Skrevet af: J. H., 21. juli 2004 kl. 10.23
GRØNSAGSTÆRTE
150 gram spinat
1–2 store sølvbeder
300 gram courgetter, i tynde skiver
1 løg, i tynde skiver
100 gram arborioris
50 gram parmesanost, friskrevet
2 æg, piskede
havsalt og friskkværnet peber
Til dejen:
300 gram hvedemel
1½ dl vand
1 tsk. olivenolie
1 æg
2 spsk. mælk
Hæld mel og salt i en skål. Bland så vand og olie i og lav en fast, glat dej.
Dæk den til med et fugtigt klæde og lad den hvile i mindst 10 minutter.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Hæld spinaten i en stor gryde kogende vand i et par sekunder, til den bliver blød, og stil den til side.
Skær den grønne bladdel af sølvbederne. Kog stilkene i en stor gryde vand i 2 minutter, hæld så bladene ved og kog i yderligere 30 sekunder. Hæld alt vandet fra og skær stilkene i 1 cm strimler.
Bland spinat, sølvbeder, courgetter, løg, ris, parmesan, æg og salt og peber og stil blandingen til side.
Del dejen i to dele og rul hver del ud, til den er 5 mm tyk. Brug den ene halvdel til at fore en 18 cm tærteform.
Hæld fyldet i og dæk det med den anden halvdel af dejen. Skær kanterne til og tryk dem godt sammen for at lukke tærten.
Pisk æg og mælk sammen og pensl tærten med det.
Bag i 50 minutter, til den er gyldenbrun. Serveres lige fra ovnen, lun eller kold.
Skrevet af: Martin Larsen, 21. juli 2004 kl. 15.34
Tak for de lækre opskrifter!
Skrevet af: J. H., 21. juli 2004 kl. 18.01
På nettet kan i søge flere og mange lækre opskrifter, blot ved at skrive bladbede eller sølvbede i google's søgemaskine. www.google.dk
Men udover det har jeg fundet lidt historie herom:
www.jordtilbord.dk/article.asp?id=330
Skrevet af: Hugo Birger Hansen, 7. juni 2005 kl. 16.55
Sølvbeder
Skrevet af: Valborg Henriksen, 9. juni 2005 kl. 16.29
Sølvbeder i mælkesovs, også frikadeller, eller røget stegt røget flæsk til smager bare lækkert
Skrevet af: Verónica Daniels, 19. juni 2006 kl. 9.30
Du kan også lave en meget lækker omelet.
kog stilkerne 2/# minutter i kogende saltvand, bagerter bladerne i 4/5 minutter, eller mindre hvis sølvbederne er nye og friske.
Lam den snurre, skær dem og i mens steger du en løg, 3 fedeløg og lidt krydderier (oregano, timian, lidt chile, eller noget andet du kan bedre lide).
Pisk 8/10 ægge og røre søvbladerne i og løg, varm en pande med olie og hæld massen i, pas på at varme ikke er for høj. Skal steges 5 minutter på hver side.
Lad den hvile lidt og servere den med brod og en salat.
Skrevet af: Annika, 15. juli 2006 kl. 10.09
Er der nogen af jer, der har en opskrift på stuvede sølvbeder?
Skrevet af: J. H., 15. juli 2006 kl. 12.26
Hej Annika
Du fjerne bladene og flår hinden af stilkene, flækker/skærer stilkene på langs i 2–3 stykker og skærer stykkerne i 4–5 cm's længde. Kog stykkerne i letsaltet vand som aspargessnitter eller til de har den mørhed du ønsker.
Så laver du en opbagt bechamel, tilsætter revet muskatnød og salt/peber efter smag og tilsætter bedestykkerne.
Skrevet af: I. Jakobsen, 23. juli 2007 kl. 15.33
Sølvbedegratin
En god håndfuld sølvbedestængler (gem de grønne blade og lav dem som hele blade spinat)
et par tomater, revet ost
frisk estragon salt og peber samt lidt olie.
Stænglerne koges i 15 min, vandet smides væk. disse lægges i et ildfast fad. Derpå kommes et lag skiveskårne tomater, kryder med salt, peber og estragon, kom olien over, drysses med ost og bages i ovnen til overfladen er gylden.
Skrevet af: Karin Beese, 5. september 2007 kl. 17.07
Jeg mangler et råd vedrørende sølvbeden (roden). Kan den evt. syltet som rødbeder?
Skrevet af: Jacob Sand, 29. september 2008 kl. 21.40
Sølvbeder er også fantastike bare hvor stinglen er omsvøbt medf bacon og bagt i ovnen... ca 12 minutter ved 180'grader. kan bruges som gariture til en lang række ting.
Skrevet af: Mille, 27. oktober 2008 kl. 8.48
Man kan også bruge sølvbedebladende som spinat, og så enten sødsylte eller sursylte stænglerne, ligesom portulakstilke syltes.
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.
Her er du: Forsiden > Forum > Køkkenhaven > Sølvbeder