Skrevet af: Malene, 29. juni 2002 kl. 10.29
Jeg har en del peberrod i min have. Den dufter dejligt og kraftigt, men jeg kan ikke rigtig finde på noget at bruge den til ud over almindelig peberrodssalat med flødeskum. Jeg har dog tænkt over, om bladene kan bruges som suppevisk eller til at koge bullion af. Når jeg er i tvivl skyldes det, at jeg har læst et sted, at planten er giftig og at man ikke må give den til kaniner som ellers spiser det, andre dyr undgår.
Er der nogen, der har erfaringer med at bruge peberrod til noget, vil jeg gerne have nogle ideer.
Skrevet af: Merete Vinje, 1. juli 2002 kl. 9.13
Kære Malene
Du kan bruge peberrod til klassikere som oksekød i peberrodssovs og som pynt på wienerschnitzel. Men du kan også gå på nettet og lede efter opskrifter, bare skriv peberrod+opskrift. Jeg har lige prøvet der kom 406 søgeresultater frem.
Venlig hilsen
Merete
Skrevet af: Jørgen, 16. november 2002 kl. 12.05
Jeg har et spørgsmål angående Peberrod:
Jeg har hørt fra nogen bekendte at man skal have dem ind om vinteren kan det passe eller er det forkert?
mvh. Jørgen
Skrevet af: Karna Maj, 22. november 2002 kl. 2.48
Peberrod skal ikke ind om vinteren. Den er fuldt hårdfør.
Måske har de ment, at de gravede stykker op og tog ind, så de var sikker på at kunne få peberrod, hvis jorden var frosset.
Det er også lettere at have en kasse med opgravede stykker i sand stående, end at skulle ud i kulde, mørke og regn og grave hver gang, man skal bruge et lille stykke.
Skrevet af: Malene, 22. november 2002 kl. 12.39
En opskriftidé:
En anderledes tomatsalat.
Bland nyhøvlet peberod med creme fraiche. eller andet med lavere fedtprocent, salt og peber. Skær et par tomater i skiver og fordel dressingen over. Lad det trække en times tid og pynt med frisk basilikum. Smager dejligt til en bøf.
Hilsen Malene
Skrevet af: Henrik Ahlmann, 30. november 2002 kl. 11.51
Den skarpe, friske smag skyldes stoffet Allylsennepsolie, der også findes i hvidkål og sennepsfrø. Tidligere var det alm. praksis at rive peberrod, blande den med vand og stille den overdækket dagen før brug, hvorved smagstofferne udnyttedes bedre. Smagen er friskest, når peberroden ikke har været udsat for luftpåvirkning. Man har lavet PEBERRODSSMØR (125g smør, 1 lille spsk varm kryddereddike, 2 spsk revet peberrod opblødt i 1 spsk vand) PEBERRODSSOVS MED FLØDE, hvor opbagningen sker med en mager fløde (9 eller 13%)PEBERROD MED ÆBLER har været anvendt som den gammelkendte peberrodssalat m. flødeskum. Her blandes peberroden med lidt kryddereddike,salt sukker og dobbelt så meget revet æble som peberrod. Det bør hvile et par timer tildækket inden brug. At planten skulle være giftig kan evt skyldes forveksling med pebertræ, Daphne mezereum, der har medført dødsfald efter indtagelse. 1012 bær af denne lille busk er dødelig dosis. Om særlig kaniner har svært ved at nedbryde allylsennepsolien er muligt; i hvert fald er store mængder allylsennepsolie ikke gavnlig for helbredet, da det indeholder cyanoforbindelser.
Skrevet af: Carsten Rud, 18. december 2002 kl. 10.15
Rå rødbeder snittet eller skåret i mindre stykker blandet med peberrod og olivenolie, salt og balsamico er en dejlig salat.
Et stykke peberrod i syltede rødbeder bibeholder farven i månedsvis
Skrevet af: Ulla Eliasen, 5. juni 2003 kl. 9.43
Hej
Kan du forfælle mig om peberrod på noget
tidspunkt kommer i blomst?
Skrevet af: Jakob Bock, 5. juni 2003 kl. 17.29
Hej Ulla
Peberrod blomstrer netop nu. Du kan se et billede af dens blomster her: www.havenyt.dk/artikler/496.html
Skrevet af: Hanne Møller, 8. september 2003 kl. 13.34
Hej
Kan jeg fryse peberrod?
Skal det rives eller fryses i hele stykker?
På forhånd tak
Venlig hilsen
Hanne Møller
Skrevet af: Ole Nielsen, 8. september 2003 kl. 14.12
Peberrod kan så absolut fryses i hele stykker.
Og når man har revet eller høvlet det, man skal bruge, lægges resten blot tilbage i fryseren.
Med venlig hilsen
Ole Nielsen
Skrevet af: Henning Reinbach, 17. april 2005 kl. 14.07
Peberrod er en yndet spise i de østeuropæiske land samt rusland og tyskland,hvis du vil have en god peberrod til at blande i din mad så riv den og læg den fugtigt i et glas med lidt citronsaft der holder på farven så den altid er hvid.
du kan pgså tage en stor spiseskefuld og komme den på en halv fl.blå aalborg eller vodka og så drikke et glas hver morgen det er godt for gigt.
Skrevet af: Henning Reinbach, 12. maj 2005 kl. 21.26
Kære malene hvis du selv sylter agurker kan du meget vel bruge det grønne som ktydderi sammen med dild og hvidløg og er især fortrinlig til letsaltede agurker dem skal du lave selv for de kan ikke købes i danmark.
god fornøjelse
Skrevet af: Henning Reinbach, 8. december 2005 kl. 14.03
Hvorfor kan man ikke købe letsaltede agurkr i danmark det er en stor fejl
Skrevet af: Henning Reinbach, 8. december 2005 kl. 14.03
Hvorfor kan man ikke købe letsaltede agurkr i danmark det er en stor fejl
Skrevet af: Henning Reinbach, 8. december 2005 kl. 14.03
Hvorfor kan man ikke købe letsaltede agurkr i danmark det er en stor fejl
Skrevet af: Henning Reinbach, 10. juni 2006 kl. 16.30
I starten af den tid da aldi kom til dk.havde man letsaltede agurker men da dandkerne ikke kendte til denne udmækede spise holdt man hurtigt op med at forhandle dette produkt som vi savner meget vi som elsker letsaltede agurker, håber de kommer igen
Skrevet af: Per Rasmussen, 30. juli 2006 kl. 17.16
Nu er jeg så uheldig at jeg ikke har peberrod i min have hvor kan man få en peberrod. Jeg har prøvet flere steder man kikker mærkeligt på mig!
Skrevet af: Henning Reinbach, 31. juli 2006 kl. 10.21
Kære per rasmussen
det er såre nemt at få peberrod i din have du går blot på torvet og køber et stykke peberrod og gå hjem i din have og graver det ned hvor du nu vil have det i en god muld så vil du kunne se til næste år at der kommer planter op så frigør du lidt af rødderne og tager skægget af så resten er bart og lægger det ned igen hvor den så vokser sig tyk men pas nu på det ikke løber løbsk for dig så de ikke fyldeer hele haven
Skrevet af: Karna Maj, 31. juli 2006 kl. 11.10
Man kan læse en artikel både om dyrkning og høst af peberrod her:
www.havenyt.dk/artikler/koekkenhaven/krydderurter/to_og_fleraarige/496.html
Skrevet af: Karna Maj, 31. juli 2006 kl. 11.16
Danmarks JordbrugsForskning ved Kaj Henriksen og Gite Bjørn har udsendt en meget informativ Grøn Viden publikation "Dyrkning af peberrod". Den er rettet mod erhvervet, men mange af informationerne kan også fint bruges af haveejere.
web.agrsci.dk/djfpublikation/djfpdf/gvha160.pdf
Skrevet af: Henning Reinbach, 7. september 2006 kl. 2.40
Dyrkning af peberrod, tag en spand lav nogle huller i bunden så vandet kan løbe fra kom en god jord i spanden, køb et stykke peberrod og plant det i spanden så kan du holde den indenfor de rammer du ønsker når du synes roden har formeret sig nok og er blevet tyk nok rens den og læg den i frysseren og start forfra igen så har du altid peberrod ved hånden.
God appetit
Skrevet af: Jørn Rex, 29. april 2008 kl. 9.33
Peberrod overhældes med vodka eller Svendborg Snaps uden kommen.
Det trækker i en måned og filtres i et kaffefilter (ubleget) hvide er bleget i klor og det smager ikke godt.
Nu har man en god Peberrods Snaps der kan bruges til Blody Mary i forholdet 2 dele almindelig Vodka og 1 del med Peberrod.
Det giver en rigtig god smag i denne sunde drinks.
Kan også nydes som den er.
God fornøjlse.
Skrevet af: Hening Reinbach, 30. april 2008 kl. 8.07
Peberrods snaps er en gammel sag der skulle være god mod gigt, mine forældre brugte det hver morgen i mange år om det hjalp ved jeg ikke men jeg har aldrig hørt dem klage over gigt.
Skrevet af: Pantamonium, 1. maj 2008 kl. 13.45
Hej Malene
Prøv at lave en gammeldags sur-sød sauce og tilsæt din peberrod... mums kan bruges til alt okse såvel som gris og kylling
Skrevet af: Mette H.H.H., 26. juni 2008 kl. 10.16
Er der andre end mig, der synes peberrod er let at forveksle med skræppe?
Nogle venner har lige anlagt kolonihaver på et stykke jord ved en gammel gård. Da jeg var ude at se den opdagede jeg at de havde masser af peberrod, og spurgte om jeg måtte få en aflægger.
Men... da jeg efterfølgende var ved at luge, og gravede en skræppe op, bemærkede jeg at roden lugtede af peberrod! Og nu er jeg i tvivl om jeg har snydt dem, og fået dem til at formere deres skræpper istedet for at udrydde dem! :-D
...og jeg kan ikke få mig til at plante min aflægger. Før jeg har fået slået fast, at jeg IKKE planter skræpper i min have!
OK, det lyder dumt kan jeg godt se. Men... lugter skræpperod af peberrod? Har andre observeret noget lignende?
Skrevet af: Inge L. Ibsen, 7. december 2008 kl. 16.51
Fint revet peberrod blandet med honning giver en frisk smag, desuden kan det også bruges til naturens pencilin mm inden for naturmedicin (se mere A. Vogel Den lille doktor
Skrevet af: Anette Herløv, 17. juni 2013 kl. 21.19
Peberrod,det er nu du skal lave peberrodssalt,blent de helt unge blade med groft salt,og lad det tørre på et stykke bagepapir.Du kan bruge denne metode til alle urter, også løg.Rødløg giver en fantastisk flot salt,man anvender saltene i madlavning efter smag.
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.