Skrevet af: Lilium, 22. august 2007 kl. 14.10
Her er min favorit udgave af chilipasta, som kan bruges til årets høst.
Antal chili man har, er underordnet-bare man følger principperne.
Chilierne koges i en gryde med lidt vand i 15–20 min. og blendes herefter.
Der tilsættes en passende mængde rødvin, salt, olivenolie, et par fed hvidløg og blandingen koges ind til passende konsistens-som tomatketchup.
Der tilsættes Atamon (må ikke koges herefter).
Pastaen hældes på glas / flasker.
Kan holde sig i mere end et år.
Lilium-gør livet lettere!
Skrevet af: Michael, 22. august 2007 kl. 21.59
Et andet alternativ
10 Bulgarian Carrot
5 De Arbol
(eller ca. 15 andre chilifrugter)
½ Grøn peber
1 løg
2 fed hvidløg
4 spsk Hvidvinseddike
1 tsk salt
1 stor dåse Tomatpasta
Chilierne renses for frø. Det hele blendes sammen, puttes i en gryde og småkoger 1–1½ time. Til sidst hældes pastaen på rengjorte glas, der er skoldet i vand med Atamon.
Kan fryses, så behøver man ikke konservering. Smagen og ''varmen'' holder sig også efter frysning
Skrevet af: Michael, 22. august 2007 kl. 22.00
Et andet alternativ til når det skal være lidt mere omstændigt med de nye frugter
6 Ezpeleta (eller andre middelstærke chilier)
en lille håndfuld basilikum
1 spsk. pinjekerner
5–6 soltørrede tomater
1 spsk honning
salt
lille håndfuld parmasan
olivenolie
Chilierne grilles og skind og kerner fjernes.
Det hele køres sammen i en blender (sådan en af de små til en stavblender er rigtig god). Smag til med salt.
Lad det stå en times tid før det skal spises.
Holder ikke mere end et par dage i køleskabet.
Kan bruges som tilbehørtil al slags kød, eller i flutes med fyld o. lign.
Skrevet af: Anne-Mette G., 23. august 2007 kl. 20.17
Nam- nam. Dog vil jeg sige at med kun 20–30 chilier bliver portionen hurtigere spist hjemme hos os, end man kan nå at sige "atamon". Tak for opskriften!
Du skal være logget ind som bruger, før du kan deltage i forummet på Havenyt.dk. Er du ikke allerede oprettet som bruger, kan du oprette dig som bruger her.