Karryplanten er en smuk plante i vinterhaven med det overvintrende grå løv. Her fotograferet i marts i Den Økologiske Have. Foto: Karna Maj
Karryplante, Helichrysum italicum, har fået sit navn efter plantens specielle duft. Kommer man forbi en blomstrende plante på en varm og luftig sommerdag, vil man tro, at nogen laver karryret i køkkenet – så stærkt dufter den.
Planten er i slægt med vores vildtvoksende, gule evighedsblomst. De solgule blomster kan anvendes i evighedsbuketter.
Karryplante kan bruges som krydderi i syltelager til f.eks. agurker og chutneyer og i grønsagssupper. Man spiser ikke bladene, men kasserer dem efter brug – ligesom laurbærblade. Karryplanten er fuldt ud hårdfør, men hvis den ikke står i en veldrænet jord, vil den dø om vinteren. Om foråret kan den klippes tilbage, hvorved en mere kompakt vækst opnås. Den beholder løvet om vinteren og er dekorativ hele året.
Søg i forhandlerguiden:
Søkjærgård Samsø økologiske Skovlandbrug
Mange slags frø til lækre krydderurter
Over 200 forskellige sorter krydderurter
Billige solide stauder – Se webshoppen
Ingefær er godt mod bl.a køresyge/kvalme
Mange spændende krydderurter
Alt til den økologiske have
Flerårige spiselige planter til haven
Her er du: Forsiden > Køkkenhaven > Krydderurter > To- og flerårige > Karryplante
Kommentarer
Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…