Spørg eksperterne

Er der flest vitaminer i kartofler kogt med skræl?

Er det en skrøne, at kartoflens vitaminer sidder i skrællen, og at man derfor ikke skal skrælle sine kartofler?

Med venlig hilsen
Flemming Lauritsen, januar 2008

Svar

I følge hjemmesiden Kartofler.dk er det bedst at beholde skrællen på under kogning, da skrællen forhindrer, at vitaminerne forsvinder ud i kogevandet. Det er B og C vitaminer, som er vandopløselige, og som man mister ved kogningen.

Med venlig hilsen
Karna Maj
Tidligere redaktør for Havenyt.dk, Karnas Køkkenhave

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til denne tekst. Skriv ny kommentar…

Her er du: Forsiden > Spørg eksperterne > Diverse > Er der flest vitaminer i kartofler kogt med skræl?

Søg:

Støt Havenyt.dk

Til forsiden…

Besøg Landsforeningen Praktisk Økologis hjemmesider